Header

Hoeveel energie bevat een shot Olivious?

Een shot Olivious (1 flesje) bevat circa 200 Kcal. Ideaal ook als tussendoortje of als aanvulling op je ontbijt.

Hoeveel extra vergine olijfolie zit er in één shot?

Olivious bevat precies genoeg extra vergine olijfolie (20 gram) om te profiteren van de gezondheidsvoordelen die wordt verkregen bij dagelijks inname. Zie ook de gezondheidsclaim.

Is Olivious koolhydraatarm?

Volg je een koolhydraatarm dieet? Dan kun je veel oliën en vetten gewoon gebruiken. Natuurlijke vetten en oliën, zoals olijfolie, kokosolie en lijnzaadolie, leveren belangrijke voedingsstoffen als essentiële vetzuren en vitamine A, D en E. Olijfolie is een plantaardig product en is zeer geschikt voor een koolhydraatarm dieet. Het bevat namelijk vrijwel geen koolhydraten.

Wat is cholesterol eigenlijk?

Cholesterol is een vet dat in je bloed en weefsels zit en dat je nodig hebt voor diverse functies: om celwanden te verstevigen, om cellen te repareren, om hormonen, vitamine D en gal aan te maken…de meeste cholesterol wordt in de lever aangemaakt, maar cholesterol komt ook uit voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong.

Wat is het verschil tussen 'goede' en 'slechte' cholesterol?

Cholesterol reist rond in je lichaam in kleine pakketjes lipo-proteïnen. Sommige van die pakketjes bevatten ongeveer 70% van al het cholesterol dat in het bloed circuleert: dat zijn de LDL (Low Density Lipoproteïns). Als je er te veel van hebt, kan dat atherosclerose veroorzaken: afzetting van cholesterol in de wand van je slagaders, daarom wordt LDL ook wel eens de slechte cholesterol genoemd. Andere pakketjes, die meer proteïnen dan vet bevatten, zijn HDL (High Density Lipoproteïns), de goede. Als je er daar te weinig van hebt, is het ook niet goed voor je organisme. Je lichaam weet meestal de balans tussen “goede” en “slechte” cholesterol wel te bewaren, maar als dat evenwicht zoek is, geeft dat gezondheidsproblemen, meer bepaald hart- en vaatziekten.

Heeft de olijfolie in Olivious invloed op mijn stoelgang?

Extra vergine olijfolie draagt bij aan een betere stoelgang. De olie zorgt ervoor dat schadelijke (darm)bacteriën, die ontstekingen en infecties kunnen veroorzaken, zich minder snel kunnen ontwikkelen. Dat heeft een gunstig effect op het spijsverteringsproces, verbetert de werking van de darmen en voorkomt constipatie.