Gezondheidsclaims

Polyfenolen uit olijfolie dragen bij tot de bescherming van bloedvaten tegen oxidatieve stress

De hoeveelheid extra vergine olijfolie in een shot Olivious bedraagt 20 gram. Deze hoeveelheid is gebaseerd op de gezondheidsclaim van de EFSA. (European Food Safety Authority) Deze claim zegt dat je minimaal 20 gram extra vergine olijfolie moet binnenkrijgen ter bescherming van de bloedvetten tegen oxidatieve stress.

De claim mag alleen worden gebruikt voor extra vergine olijfolie die ten minste 5 mg hydroxytyrosol en derivaten daarvan (bv. oleuropeïnecomplex en tyrosol) per 20 gram extra vergine olijfolie bevat. De olie de wordt gebruikt voor Olivious voldoet hieraan.

(Om de claim te dragen moet informatie aan de consument worden verstrekt dat het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 20 gram extra vergine olijfolie)

Olivious past in een cholesterolverlagend dieet

De extra vergine olijfolie in Olivious is rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetten. De vervanging van verzadigde vetten door onverzadigde vetten in de dagelijkse voeding draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.

Uiteraard zijn er ook andere voorwaarden voor een langer en gezonder leven waaronder het belang van een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.