Onze olijfolie

Over het algemeen kan gesteld worden dat hoe beter de kwaliteit van de olijfolie, hoe beter deze voor de gezondheid is. Vooral de extra vergine olijfolie is gezond.

De extra vergine olie die wij gebruiken voor Olivious behoort tot de absolute top. Daarnaast is ook de smaak van de olijfolie belangrijk geweest bij de uiteindelijke keuze.
Op onze zoektocht naar deze perfecte olie hebben we de hulp ingeroepen van de Italiaanse faculteit voor agricultuur. Van belang was, dat naast het vinden van een puur en eerlijk product, ook dat de olijfolie vooral zacht en mild van smaak moest zijn. Uiteraard met de gedachte dat deze drinkbaar moest worden en zeker dus geen bittere of peperige nasmaak achter in je keel achterlaat.

We reisden af naar Gonnosfanadiga op Sardinië. Daar hebben we Andrea ontmoet, eigenaar van een olijfbomengaard van het ras Nera di Gonnos. Al snel bleek dat dit olijvenras een perfecte olie oplevert, uitermate geschikt voor Olivious!

Mooi natuurlijk ook dat Sardinië tot de zogenaamde blue zones behoort waar de mensen langer en gezonder leven dan ergens anders op de wereld. Een van de redenen is dat men in hun dagelijkse voedingspatroon veel gezonde olijfolie gebruikt! Uiteraard zijn er ook andere voorwaarden voor een langer en gezonder leven, die in het geval van Sardinië vooral te maken hebben met natuurlijke beweging, weinig stress of middelen om deze van je af te schudden en het regelmatig drinken van rode wijn (met mate!) tijdens de maaltijd wordt ook genoemd.