Over ons

Olivious: de oorsprong

Hoe stop je een olijf in een flesje? Die vraag borrelde bij me op toen ik in mijn hangmat tijdens een vakantie omhoog lag te staren naar de zilvergroene blaadjes van een eeuwenoude boom. Eén van de vele bomen in de olijfgaard van tien hectare die mij omringde. Op Sardinië, om precies te zijn.

Deze eeuwenoude olijfbomen, leveren elk jaar vele liters pure, frisgroene extra vergine olijfolie op. De locals leerden mij al om het te gebruiken voor de bereiding van de heerlijkste authentieke gerechten. Veel van onze Nederlandse vrienden, die zich inmiddels ook bewust waren van de voordelen van olijfolie en erover hadden gelezen op websites over gezonde voeding, vertelden dat ze er dagelijks een glaasje van dronken om zo te profiteren van alle positieve eigenschappen die het te bieden heeft. Soms lengden ze het aan met een beetje water om de scherpe smaak te verzachten. Maar hoe gezond ook, een echt lekker drankje werd het nooit.

Dus peinsde ik, luierend in mijn hangmat, met uitzicht op duizenden olijven: hóé krijg ik zo’n olijf, en daarmee die gezonde levensstijl, in een flesje? Hoe zorg ik dat iedereen dagelijks een paar slokken extra vergine olijfolie kan drinken die nog lekker smaken ook?

Ik begon meer informatie te verzamelen over olijfolie en werd steeds enthousiaster. Ik las over de gezondheidsclaim, waaruit blijkt dat je minimaal 20 gram olijfolie per dag moet binnenkrijgen om baat te hebben bij de gunstige eigenschappen van het product.

En toen wist ik het: ik wilde een drinkbare olijfolieshot creëren. Een dagelijkse shot met authentieke, extra vergineolijfolie uit de Blue Zone Sardinië, maar dan met een ander mondgevoel, in heerlijke smaken die iedereen lekker vindt.

Gemakkelijk, lekker en met behoud van alle gezondheidsvoordelen!

Om dat te verwezenlijken ben ik naar een toonaangevende Nederlandse foodlab gegaan: Na enkele maanden experimenteren ontstond er een uniek drankje. Romig van structuur en verrassend lekker van smaak.

De olijf zat in het flesje. Olivious® was geboren!