Veelgestelde vragen

BEDRIJF

Hoe ziet de organisatie Olivious Nederland BV eruit?

James Peterzon is de founder van het bedrijf. Samen met zijn team en externe partijen vormen zij de kern van de onderneming. Olivious werkt samen met foodtechnologen, de Van Hall Larenstein University en verschillende leveranciers van ingrediënten en procesapparatuur. Daarnaast heeft zij partners voor marketing en PR, verpakkingen en productie.

Hoe is het bedrijf gefinancierd

Nadat al snel bleek dat de eigen middelen niet toereikend waren is er een crowdfundactie actie gestart. Samen met andere financiële ondersteuning (privaat en het Pre-seed Noordoost Brabant fonds) konden daardoor belangrijke stappen worden gezet in de beginperiode.

Later zijn daar twee informal investors bijgekomen voor de invulling van de verdere financieringsbehoefte. Nu met deze partijen aan boord heeft het bedrijf een solide financiële basis voor verdere ontwikkeling en groei.

Heeft Olivious Nederland BV vestigingen in andere landen

Vooralsnog zit ons kantoor in Eindhoven. De productie en ontwikkeling doen we samen met partners op verschillende plekken in het land. Afhankelijk van de toekomstige ontwikkelingen sluiten wij niet uit dat er in het buitenland strategische allianties worden aangegaan. Naast de Nederlandse markt zien wij ook potentieel in andere landen voor onze gezonde shot.

 

MERK

Hoe is de naam ontstaan

De naam Olivious® is een samenvoeging van de twee meest belangrijke kenmerken, namelijk de olijfolie (olive-oil) en het lekkere karakter (delicious). De naam is tevens geregistreerd als handelsmerk.

Wat stelt het logo voor

Het belangrijkste ingrediënt is de olijfolie uit de olijf. Het beeldmerk is een doorsnede van een olijf, zo vormgegeven dat het ook de eerste letter van onze merknaam weergeeft.

 

PRODUCT

Uit welke ingrediënten bestaat Olivious

Olivious® is een compositie van extra vergine olijfolie, water, zonnebloempit lectihine, agave siroop en natuurlijke smaakaroma’s. Deze unieke receptuur zorgt ervoor dat je gemakkelijk elke dag de juiste hoeveelheid extra vergine olijfolie kunt drinken (zonder bitterheid en vervelende kriebel in je keel) om te voldoen aan de gezondheidsclaim.

Waar komen de ingrediënten vandaan

Olivious wordt gemaakt met extra vergine olijfolie van het olijven ras Nera di Gonnos uit Sardinië, één van de Blue Zones, waar de mensen lang en gezond leven. Extra vergine olijfolie is één van de gezondste vetten ter wereld! Het water komt gewoon uit de kraan. Lekker simpel. De overige ingrediënten komen van onze andere leveranciers.

Hoe wordt Olivious gemaakt

Olivious is een emulsie van water en extra vergine olijfolie die wordt gemaakt middels een machinaal proces. Achter dit proces zit behoorlijk wat ontwikkeling. Het is de formule en de kracht van Olivious en geheim, dus meer kunnen we niet uitleggen.

Waarom is Olivious goed voor je

Ten eerste omdat de extra vergine olijfolie die wij gebruiken een hoog gehalte (minimaal 70%) enkelvoudige onverzadigde vetten bevat. Deze enkelvoudige onverzadigde vetten dragen bij aan een normale cholesterolverhouding.

Ten tweede omdat het antioxidanten bevat. Deze antioxidanten (polyfenolen) in de extra vergine olijfolie dragen bij tot de bescherming van bloedvaten tegen oxidatieve schade.

Uiteraard zijn er ook andere voorwaarden voor een lang en gezond leven waaronder het belang van een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Waarom gebruiken we lecithine

De lecithine in Olivious dient als emulgator. Deze helpt bij het mengen van stoffen die normaal gesproken moeilijk of niet mengen. Daarnaast maakt het Olivious romiger qua mondgevoel en smaak. En het is ook nog eens goed voor je ook!

Wat is agavesiroop en wat doet het in Olivious?

Onze biologische agavesiroop bestaat voornamelijk uit fructose en is afkomstig van de agavewortel. In tegenstelling tot geraffineerde suiker bestaat agavesiroop uit circa 80 % fructose en voor 20% uit glucose. Hierdoor beïnvloedt het nagenoeg je bloedsuikerspiegel niet. Het aandeel agavesiroop per shot is minder dan 2 gram (waarvan 1,4 gram suikers) en zorgt voor een lichte karamelzoetige smaak.

Welke aroma’s worden gebruikt?

Omwille van de smaak en omdat we zo min mogelijk suiker in een shot Olivious willen, maken we gebruik van een natuurlijke niet-calorische sweetening enhancer.

(Interest has never been greater in the development of new sweetness technologies which enable more cost-effective food and beverage product formulation, more sugar-like taste quality and reduction in caloric levels. Guidance, targeted to organizations considering development of new sweetness technologies, is given as to the specific requirements for successful commercialization of new sweeteners and sweetness modulators. And the argument is made that a successful new sweetness technology must deliver on nine metrics, including 1) high maximal sweetness response, 2) clean flavor profile, 3) sugar-like temporal profile, 4) sugar- like sweetness adaptation profile, 5) safety, 6) stability, 7) solubility, 8) cost-effectiveness and 9) patentability. Importantly, the argument is also made that a viable new sweetness technology must deliver on all nine of these metrics in order to realize commercial success)

Hoe wordt de houdbaarheid van Olivious gegarandeerd?

Olivious is minimaal 6 weken houdbaar in de koelkast. Olivious wordt door middel van een HPP behandeling geconserveerd. HPP is het proces waarbij een product onder zeer hoge waterdruk gezet wordt, zodat bacteriën geïnactiveerd worden. Elk flesje Olivious ondergaat deze behandeling. Deze manier van conserveren is volstrekt natuurlijk en de voedingsmiddelen behouden hun oorspronkelijke voedingswaarden en vitamines.

Is Olivious geschikt voor veganisten?

Ja, Olivious is helemaal plant-based. De samenstelling van Olivious bestaat voor de helft uit extra vergine olijfolie – hoge kwaliteit, eerste persing en ongeraffineerd. Voor het overige bestaat Olivious voor bijna de helft uit water. De rest bestaat uit plantaardige lecithine (van zonnebloempitten), agave siroop en aroma.

 

EFFECTEN

Wat zijn de gezondheidsvoordelen

Claim 1.

Draagt bij tot de normale cholesterolverhouding en bevat onverzadigde vetten die passen in een gezond eetpatroon. De extra vergine olijfolie in onze shot bestaat voor een groot deel uit het onverzadigde vetzuren en heeft een positief effect op je cholesterol.

(De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen met een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren zoals bedoel in de claim RIJK AAN ONVERZADIGDE VETTEN, zoals vermeld in de bijlage bij verordening (EG) nr. 1924/2006. (Minimaal 70%)

Claim 2.

Polyfenolen uit extra vergine olijfolie dragen bij tot de bescherming van bloedvaten tegen oxidatieve stress

De hoeveelheid extra vergine olijfolie in een shot Olivious bedraagt minimaal 20 gram. Deze hoeveelheid is gebaseerd op de gezondheidsclaim van de EFSA. (European Food Safety Authority) Deze claim zegt dat je minimaal 20 gram extra vergine olijfolie moet binnenkrijgen ter bescherming van de bloedvetten tegen oxidatieve stress.

(De claim mag alleen worden gebruikt voor extra vergine olijfolie die ten minste 5 mg hydroxytyrosol en derivaten daarvan (bv. oleuropeïnecomplex en tyrosol) per 20 gram extra vergine olijfolie bevat. De olie de wordt gebruikt voor Olivious voldoet hieraan)

Zijn er allergische reacties bekend na het consumeren van Olivious

Allergische reacties zijn niet bekend. Volgens het overzicht van de Stichting Voedselallergie Nederland komt olijfolie (het grootste bestandsdeel in Olivious) niet voor de allergenenlijst..

Waarom zou ik Olivious kopen?

Olivious is al het goede van traditionele Sardijnse extra vergine olijfolie in een nieuw drankje: lekker, gemakkelijk en gezond. Een wereldprimeur!

Het is een supergezond drankje op basis van extra vergine olijfolie uit Sardinië: één van de blue zones waar de mensen door hun voeding en levensstijl ouder worden dan waar ook ter wereld. En wat de Sardijnen al duizenden jaren weten is inmiddels ook wetenschappelijk aangetoond. Olivious heeft de kracht van toen en het gemak van nu.

Past Olivious binnen een gezondheidsdieet

Olivious past in een cholesterolverlagend dieet. De extra vergine olijfolie in Olivious is rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetten. De vervanging van verzadigde vetten door onverzadigde vetten in de dagelijkse voeding draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.

Uiteraard zijn er ook andere voorwaarden voor een langer en gezonder leven waaronder het belang van een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Past Olivious binnen een glutenvrij dieet

Ja, Olivious is glutenvrij.

 

VERPAKKING

Hoe is Olivious verpakt

Je kunt Olivious verkrijgen in een 2-shots verpakking, Deze shots zijn verpakt in een doosje. Een shot bevat 50 ml.

Zijn er ook single-shots

De single shots staan op de planning en worden geïntroduceerd als de markt erom vraagt.

Zit er statiegeld op de flesjes

Olivious volgt hierin de Europese regelgeving. Deze is onlangs aangescherpt en geldt straks vooralsnog voor 500 ml flessen. Deze moeten per 1 juli 2021 met statiegeld worden belast. Onze kleine 50ml flesjes vallen hier niet onder.

 

OVERIG

Waar kan ik Olivious kopen

Olivious zal in eerste instantie via het retailkanaal supermarkten verkrijgbaar zijn

Kijk op onze store locator voor het dichtstbijzijnde verkooppunt bij u in de buurt

Kan ik online bestellen en thuis laten bezorgen

Hou onze website in de gaten. Te bestellen vanaf eind oktober.

Kan ik in de plaats van Olivious niet gewoon een paar eetlepels olijfolie nemen?

Dat kan natuurlijk! Wees er wel zeker van dat dat dan olijfolie is van de eerste koude persing. Anders mis je de antioxiderende werking van de polyfenolen. Die polyfenolen maken de olie bitter en scherp, dat merk je vooral achterin je keel. Het prikt onaangenaam en veroorzaakt vaak een kriebel vergezeld van een hoestreactie.

Wij maken het eenvoudig voor je. Het kost je elke dag maar 5 seconden van je tijd en is gemakkelijk in de aanbevolen hoeveelheid in je dagelijkse dieet op te nemen. Puur natuur, romig en verassend lekker!

Hoeveel energie bevat een shot Olivious?

Een shot Olivious (1 flesje) bevat circa 200 Kcal. Ideaal ook als tussendoortje of als aanvulling op je ontbijt.

Deze calorieën zitten vooral in de extra vergine olijfolie en worden niet door een hoog suikergehalte bepaald!

Hoeveel extra vergine olijfolie zit er in één shot?

Olivious bevat precies genoeg extra vergine olijfolie (minimaal 20 gram) om te profiteren van de gezondheidsvoordelen die wordt verkregen bij dagelijks inname. Zie ook de gezondheidsclaim.

Is Olivious koolhydraatarm?

Volg je een koolhydraatarm dieet? Dan kun je veel oliën en vetten gewoon gebruiken. Natuurlijke vetten en oliën, zoals olijfolie, kokosolie en lijnzaadolie, leveren belangrijke voedingsstoffen als essentiële vetzuren en vitamine A, D en E. Olijfolie is een plantaardig product en is zeer geschikt voor een koolhydraatarm dieet. Het bevat namelijk vrijwel geen koolhydraten.

Wat is cholesterol eigenlijk?

Cholesterol is een vet dat in je bloed en weefsels zit en dat je nodig hebt voor diverse functies: om celwanden te verstevigen, om cellen te repareren, om hormonen, vitamine D en gal aan te maken…de meeste cholesterol wordt in de lever aangemaakt, maar cholesterol komt ook uit voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong.

Wat is het verschil tussen ‘goede’ en ‘slechte’ cholesterol?

Cholesterol reist rond in je lichaam in kleine pakketjes lipo-proteïnen. Sommige van die pakketjes bevatten ongeveer 70% van al het cholesterol dat in het bloed circuleert: dat zijn de LDL (Low Density Lipoproteïns). Als je er te veel van hebt, kan dat atherosclerose veroorzaken: afzetting van cholesterol in de wand van je slagaders, daarom wordt LDL ook wel eens de slechte cholesterol genoemd.

Andere pakketjes, die meer proteïnen dan vet bevatten, zijn HDL (High Density Lipoproteïns), de goede. Als je er daar te weinig van hebt, is het ook niet goed voor je organisme. Je lichaam weet meestal de balans tussen “goede” en “slechte” cholesterol wel te bewaren, maar als dat evenwicht zoek is, geeft dat gezondheidsproblemen, meer bepaald hart- en vaatziekten.

Heeft de olijfolie in Olivious invloed op mijn stoelgang?

Extra vergine olijfolie draagt bij aan een betere stoelgang. De olie zorgt ervoor dat schadelijke (darm)bacteriën, die ontstekingen en infecties kunnen veroorzaken, zich minder snel kunnen ontwikkelen.

Dat heeft een gunstig effect op het spijsverteringsproces, verbetert de werking van de darmen en voorkomt constipatie.

Vragen?