gezondheidsvoordelen extra vergine olijfolie

7 Gezondheidsvoordelen van extra vergine olijfolie

We kennen olijfolie allemaal. De smaakmaker in salades, de basis voor mediterrane gerechten, en stiekem ook wel eens een wondermiddel voor droge haren. Maar wist je dat extra vergine olijfolie veel meer is dan dat? Wat ook belangrijk is, is de kwaliteit van de olijfolie en hoe je het gebruikt.

1. Gezond voor je hart

Olijfolie zit boordevol enkelvoudige- en meervoudige onverzadigde vetzuren. Deze verlagen je "slechte" cholesterol (LDL) en verhogen je "goede" cholesterol (HDL). Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen die regelmatig extra vergine olijfolie gebruiken, minder behoefte hebben aan medicijnen die het cholesterol verlagen.

Maar dat is niet alles: extra vergine olijfolie bevat ook antioxidanten. Deze bestrijden vrije radicalen, die je cellen kunnen beschadigen. Vrije radicalen worden gelinkt aan hart- en vaatziekten. Een klein beetje extra vergine olijfolie kan daarom een grote impact hebben op de gezondheid van je hart.

2. Op gewicht blijven

Ben je op zoek naar een smakelijke en eenvoudige manier om op gewicht te blijven? Extra vergine olijfolie kan je helpen! De gezonde vetten in olijfolie verzadigen je langer, waardoor je minder snel naar ongezonde snacks grijpt. Daarnaast ondersteunen ze je stofwisseling, wat je lichaam helpt calorieën efficiënter te verbranden. Extra vergine olijfolie is een heerlijke en natuurlijke manier om je voedingspatroon te verbeteren. Het past perfect in een gevarieerd en gezond dieet.

3. Stralende huid van binnenuit

Een glanzende, gezonde huid hoeft niet alleen te komen van dure crèmes. Extra vergine olijfolie zit vol met antioxidanten die je huid van binnen voeden en beschermen. Het helpt ook als je huid gevoelig is of als je last hebt van problemen zoals eczeem, omdat de ontstekingsremmende eigenschappen roodheid en irritatie kunnen verminderen.

De vitamine E in olijfolie doet ook wonderen voor je huid. Het maakt je huid elastischer, vernieuwt de cellen en beschermt tegen zonlicht en vroegtijdige veroudering.

4. Natuurlijke ontstekingsremmer

Olijfolie is niet alleen lekker, maar blijkt ook nog eens een natuurlijke ontstekingsremmer te zijn. Dat zit zo: extra vergine olijfolie, zoals de hoogste kwaliteit olijfolie van Olivious, bevat oleocanthal. Dit stofje heeft een werking die vergelijkbaar is met ibuprofen, een bekende pijnstiller en ontstekingsremmer. Zo kan olijfolie helpen bij pijnlijke gewrichten, darmontstekingen en andere ontstekingen in het lichaam, waaronder astma en chronische pijn.

5. Bescherming tegen ouderdom

Als je op een natuurlijke manier wilt werken aan het behouden van je jeugdige uitstraling, kan extra vergine olijfolie van pas komen! De antioxidanten en vitamines in deze olie vormen samen een krachtige verdedigingslinie tegen vroegtijdige veroudering. Zoals eerder gezegd, bestrijden deze stoffen vrije radicalen, die schade toebrengen aan cellen en weefsels. Dit helpt om verouderingsprocessen te vertragen en je huid er jonger uit te laten zien.

6. Verbetert je spijsvertering

Extra vergine olijfolie blijkt ook je spijsvertering te verbeteren. Deze olie vertraagt namelijk de groei van schadelijke darmbacteriën, wat een positief effect heeft op hoe je lichaam voedsel verteert. Het kan zelfs helpen bij het voorkomen van darmverstopping en het optimaliseren van de darmfunctie. Mensen die regelmatig extra vergine olijfolie gebruiken, melden minder klachten zoals een opgeblazen gevoel, constipatie, ontlastingsdrang en onvolledige ontlasting.

7. Versterkt je botten

Wist je dat er in extra vergine olijfolie ook vitamine K en calcium zit? Dit zijn twee belangrijke voedingsstoffen voor sterke botten. Calcium helpt bij de opbouw en het behoud van botdichtheid, terwijl vitamine K belangrijk is voor de bloedstolling en helpt bij het voorkomen van botbreuken. Naast calcium en vitamine K bevat olijfolie ook andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de botgezondheid, zoals magnesium, fosfor en vitamine D.

Voed je hele lichaam met extra vergine olijfolie

Dit veelzijdige wondermiddel is geschikt voor zowel inwendig als uitwendig gebruik. Wanneer je deze olie inwendig gebruikt, profiteer je optimaal van de gezondheidsvoordelen doordat de voedingsstoffen effectief worden opgenomen in de bloedbaan. Op deze manier voed je je organen en weefsels van binnenuit, waardoor je een gezonde basis legt voor het hele lichaam. Daarnaast kun je het gebruiken om je huid en haren te hydrateren en te beschermen.

De beste kwaliteit extra vergine olijfolie

Je begrijpt nu vast dat extra vergine olijfolie geweldig is, maar het is belangrijk om te weten dat niet alle soorten gelijk zijn. De kwaliteit verschilt sterk door factoren als olijvenras, oogstmethode, persproces en opslag.

Bij Olivious streven we naar perfectie en gaan we voor extra vergine olijfolie van topkwaliteit. Onze olijven worden zorgvuldig met de hand geplukt op het optimale moment van rijpheid. Binnen 24 uur na de oogst ondergaan ze een koude persing, waardoor we een olijfolie van topkwaliteit produceren. Deze olie barst van antioxidanten, vitamines, en mineralen, wat resulteert in een gezonde en smaakvolle ervaring.

En het mooiste? Onze olijfolie is verwerkt in een handige en natuurlijke olijfshot. Dankzij de unieke formule is het zowel heerlijk als gezond. Geniet dagelijks van de kracht van supervetten en antioxidanten voor een gezond gevoel.

Benieuwd naar de unieke smaak? Proef het zelf en bestel hier je Olivious olijfshots.

Terug naar blog