3 tips om je bloeddruk te verlagen

We weten het allemaal: het is niet gezond om een hoge bloeddruk te hebben. Dus als je op je smartwatch ziet dat je bloeddruk vaak boven de 135 mm Hg zit, dan is het verstandig om actie te ondernemen om je bloeddruk te verlagen. Je kunt in zo’n geval naar de huisarts gaan, maar het is ook mogelijk om er op een natuurlijke manier voor te zorgen dat je bloeddruk gaat dalen. We geven je alvast 3 tips die je bloeddruk zeker ten goede zullen komen!

Bij langdurig, dagelijks gebruik verlaag je je bloeddruk op een natuurlijke manier met het olijfshotje met extra vergine olijfolie van Olivous.

WAAROM

De meest voor de hand liggende redenen voor een hoge bloeddruk

Voordat we over tips om je bloeddruk te verlagen beginnen, is het eerst belangrijk om de meest voor de hand liggende redenen voor een hoge bloeddruk te melden:

  • Overgewicht;
  • Weinig beweging;
  • Roken;
  • Overmatig gebruik van alcohol.

Nu is het niet zo dat als je aan geen van de bovenstaande criteria voldoet, er geen sprake kan zijn van een hoge bloeddruk. Het is heel mogelijk dat je bloeddruk aan de hoge kant is als je regelmatig sport, niet rookt, niet drinkt en geen last van overgewicht hebt. In dat geval kun je met de volgende 3 tips aan de slag om je bloeddruk te verlagen.

IMG_.jpg__PID:05b56709-754e-4253-adf5-0418370ead37

Tip 1 om je bloeddruk te verlagen: Gebruik minder zout

We krijgen vaak veel meer zout binnen dan we zelf in de gaten hebben, ook als je tijdens het koken het zoutvaatje nauwelijks gebruikt. Zo bevatten producten als kaas, vleeswaren, brood en soep doorgaans heel veel zout en daarmee kom je al snel op ruim 80% van je zoutinname.

Laat dus de voorverpakte plakken kaas, vleeswaren, maar vooral het brood en de soepen uit de supermarkten voortaan links liggen. Ga naar de speciaalzaken zoals de bakker en de slager en maak je soep gewoon zelf. Het kost misschien wat meer moeite, maar het is veel lekkerder en heel geschikt om je bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen!

Tip 2 om je bloeddruk te verlagen: Eet meer magnesiumrijke voeding

olivious-7.jpg__PID:bf965e5c-a199-4273-b92e-28224ccf45c3

Magnesium zorgt voor wijdere bloedvaten en zorgt op die manier voor een lagere bloeddruk. Nu kun je daar magnesiumtabletjes voor gaan slikken, maar die pilletjes hebben vaak geen beste kwaliteit. Het is beter om gewoon meer voedingsmiddelen met een hoog magnesium gehalte te gaan eten. Denk daarbij aan:

  • Banaan;
  • Avocado;
  • Vette vis;
  • Groene bladgroente zoals spinazie, sla en andijvie;
  • Noten en zaden.

Tip 3 om je bloeddruk te verlagen: Gebruik dagelijks het olijfshotje van Olivious

Als er iets goed is voor je algehele gezondheid, dan is het wel extra vergine olijfolie. Het zit bomvol vitamine E, antioxidanten en supergezonde goede vetten die er onder andere voor zorgen dat een hogere bloeddruk wordt verlaagd. Het vermindert ook het risico op hart- en vaatziekten en het verbetert de spijsvertering.

Die extra vergine olijfolie kun je tijdens het koken gebruiken of over je salade heen sprenkelen, maar daarmee kom je niet aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 20 gram om je bloeddruk te verlagen. Om die reden nemen sommige mensen iedere dag zuivere, hoogwaardige olijfolie van maximaal een jaar oud puur in om zo hun gezondheid te bevorderen. Lekker is dat alleen niet.

Om die reden heeft Olivious het olijfshotje ontwikkeld: een gepatenteerd mengsel van extra vergine olijfolie, water, lecithine uit zonnebloempitten, biologische agave siroop en een natuurlijk aroma. Door dagelijks het olijfshotje te nemen, minder zout te gebruiken en meer magnesiumrijke voeding te eten, zet je alle stappen om niet alleen je bloeddruk te verlagen, maar ook je algehele gezondheid flink te verbeteren.

Bestel nu