Over ons

Hoe OLIVIOUS® ontstond op Sardinië, één van de vijf Blue Zones van de wereld.

Olivious is meer dan een shotje met olijfolie. Het is het verhaal van een droom die ontstond onder de eeuwenoude olijfbomen van Sardinië, één van de vijf Blue Zones ter wereld. Hier nemen we je mee in het verhaal van het ontstaan van Olivious.

Schermafbeelding 2023-12-14 121714.png__PID:a199c273-792e-4822-8ccf-45c3d3dcdc38

De kracht van een olijf in een flesje

Hoe stop je een olijf in een flesje? Die vraag borrelde bij me op toen ik in mijn hangmat omhoog lag te staren naar de zilvergroene blaadjes van een eeuwenoude boom. Eén van de vele bomen in de olijfgaard van tien hectare die ons huis omringt. Op Sardinië, om precies te zijn. een plek die bekend staat om zijn rijke cultuur en de beste extra vierge olijfolie ter wereld.

STRESS: EEN VAAG BEGRIP

Een nieuw hoofdstuk op Sardinië

Een aantal jaar geleden besloot ik de drukte en het klimaat in Nederland te verwisselen voor de ontspanning en schoonheid van het Sardijnse leven. Samen met mijn gezin ben ik op een idyllische plek op dit oeroude eiland gaan leven, omringd door prachtige olijfbomen, waar genieten vanzelfsprekend werd.

Ons nieuwe sociale leven bestaat grotendeels uit eten en drinken, met zowel Italiaanse als Nederlandse vrienden. Het droombeeld van lange tafels vol heerlijkheden te midden van zon, zee en ongerepte natuur is voor ons inmiddels dagelijkse kost. Stress is een vaag begrip uit het verleden, en alle ingrediënten voor het gezonde mediterrane leven vinden we, letterlijk, in onze achtertuin.

OLIJFOLIE

De positieve effecten van olijfolie

De eeuwenoude olijfbomen die ons omringen, leveren elk jaar vele liters pure, frisgroene extra vergine olijfolie op. Onze Sardijnse vrienden leerden ons al snel om het te gebruiken voor de bereiding van de heerlijkste authentieke gerechten. Veel van onze Nederlandse vrienden, die zich inmiddels ook bewust waren van de voordelen van olijfolie en erover hadden gelezen op websites over gezonde voeding, vertelden dat ze er dagelijks een glaasje van dronken om zo te profiteren van alle positieve eigenschappen die het te bieden heeft. Soms lengden ze het aan met een beetje water om de scherpe smaak te verzachten. Maar hoe gezond ook, een echt lekker drankje werd het nooit.

Dus peinsde ik, luierend in mijn hangmat, met uitzicht op duizenden olijven: hóé krijg ik zo’n olijf, en daarmee die gezonde levensstijl, in een flesje? Hoe zorg ik dat iedereen dagelijks een paar slokken extra vergine olijfolie kan drinken die nog lekker smaken ook?

HET IDEE

Een smakelijke olijfshot

Ik begon meer informatie te verzamelen over olijfolie en werd steeds enthousiaster. Ik las over de gezondheidsclaim, waaruit blijkt dat je minimaal 20 gram olijfolie per dag moet binnenkrijgen om baat te hebben bij de gunstige eigenschappen van het product. En toen wist ik het: ik wilde een drinkbare olijf shot creëren. Een dagelijkse shot met authentieke, extra vergine olijfolie uit de Blue Zone Sardinië, maar dan met een ander mondgevoel en met een zachte smaak.

En met behoud van alle gezondheidsvoordelen!

Om dat te verwezenlijken ben ik naar een toonaangevende Nederlandse foodlab gegaan: Na enkele maanden experimenteren ontstond er een uniek drankje. Romig van structuur en verrassend lekker van smaak. Vergeet bittere olijfolie die je met tegenzin drinkt of eindeloze zoektochten in de schappen van de supermarkt! Olivious maakt het drinken van olijfolie makkelijker en leuker dan ooit tevoren.

Koop nu met korting
4-pack.png__PID:6495cfc9-3958-4fc2-9e59-adde258a7d31
E2D9922F-2C17-416C-B80D-BF39FDA677D3.JPG__PID:ac440fd5-3571-4f85-a0c5-2cc14a280a78

De Olivious belofte

Met Olivious willen we iedereen laten ervaren hoe puur en heerlijk olijfolie kan zijn. We geloven dat iedereen toegang moet hebben tot de gezondheidsvoordelen van dit vloeibare goud. Met Olivious hoef je geen compromissen te sluiten. Onze olijfshot is:

  • Gemaakt van 100% extra vierge olijfolie uit Sardinië, afkomstig van gecertificeerde, duurzame landbouw.
  • Koudgeperst om de pure smaak en voedingsstoffen te behouden.
  • Verfijnd met natuurlijke ingrediënten voor een unieke en aangename smaak.
  • Rijk aan antioxidanten, enkelvoudig onverzadigde vetzuren en vitamine E & K.
  • Een gemakkelijke en smakelijke manier om dagelijks van de voordelen van olijfolie te profiteren.

Lees hier meer over onze olijfolie, onze zoektocht en de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Duik op onze website in de wereld van Olivious en ontdek hoe dit vloeibare goud jouw gezondheid en welzijn een boost kan geven.

Veelgestelde vragen