Over ons

Hoe OLIVIOUS® ontstond op Sardinië, één van de vijf Blue Zones van de wereld.

Schermafbeelding 2023-12-14 121714.png__PID:a199c273-792e-4822-8ccf-45c3d3dcdc38

Olijf in een flesje

Hoe stop je een olijf in een flesje? Die vraag borrelde bij me op toen ik in mijn hangmat omhoog lag te staren naar de zilvergroene blaadjes van een eeuwenoude boom. Eén van de vele bomen in de olijfgaard van tien hectare die ons huis omringt. Op Sardinië, om precies te zijn.

STRESS

Een vaag begrip uit het verleden

Een aantal jaar geleden besloot ik de drukte en het klimaat in Nederland te verwisselen voor de ontspanning en schoonheid van het Sardijnse leven. Samen met mijn gezin ben ik op een idyllische plek op dit oeroude eiland gaan leven, waar genieten vanzelfsprekend werd.

Ons nieuwe sociale leven bestaat grotendeels uit eten en drinken, met zowel Italiaanse als Nederlandse vrienden. Het droombeeld van lange tafels vol heerlijkheden te midden van zon, zee en ongerepte natuur is voor ons inmiddels dagelijkse kost. Stress is een vaag begrip uit het verleden, en alle ingrediënten voor het gezonde mediterrane leven vinden we, letterlijk, in onze achtertuin.

OLIJFOLIE

De positieve effecten

De eeuwenoude olijfbomen die ons omringen, leveren elk jaar vele liters pure, frisgroene extra vergine olijfolie op. Onze Sardijnse vrienden leerden ons al snel om het te gebruiken voor de bereiding van de heerlijkste authentieke gerechten. Veel van onze Nederlandse vrienden, die zich inmiddels ook bewust waren van de voordelen van olijfolie en erover hadden gelezen op websites over gezonde voeding, vertelden dat ze er dagelijks een glaasje van dronken om zo te profiteren van alle positieve eigenschappen die het te bieden heeft. Soms lengden ze het aan met een beetje water om de scherpe smaak te verzachten. Maar hoe gezond ook, een echt lekker drankje werd het nooit.

Dus peinsde ik, luierend in mijn hangmat, met uitzicht op duizenden olijven: hóé krijg ik zo’n olijf, en daarmee die gezonde levensstijl, in een flesje? Hoe zorg ik dat iedereen dagelijks een paar slokken extra vergine olijfolie kan drinken die nog lekker smaken ook?

HET IDEE

Een smakelijke olijfshot

Ik begon meer informatie te verzamelen over olijfolie en werd steeds enthousiaster. Ik las over de gezondheidsclaim, waaruit blijkt dat je minimaal 20 gram olijfolie per dag moet binnenkrijgen om baat te hebben bij de gunstige eigenschappen van het product. En toen wist ik het: ik wilde een drinkbare olijf shot creëren. Een dagelijkse shot met authentieke, extra vergine olijfolie uit de Blue Zone Sardinië, maar dan met een ander mondgevoel en met een zachte smaak.

En met behoud van alle gezondheidsvoordelen!

Om dat te verwezenlijken ben ik naar een toonaangevende Nederlandse foodlab gegaan: Na enkele maanden experimenteren ontstond er een uniek drankje. Romig van structuur en verrassend lekker van smaak.
 
De olijf zat in het flesje.
OLIVIOUS® was geboren!

4-pack.png__PID:6495cfc9-3958-4fc2-9e59-adde258a7d31