Onze olijfolie

Hoe beter de kwaliteit van de olijfolie, hoe beter
deze voor je gezondheid is. Vooral de extra vergine
olijfolie is gezond.

TOPKWALITEIT

Onze extra vergine olijfolie

Hoe beter de kwaliteit van de olijfolie, hoe beter deze voor je gezondheid is. Vooral de extra vergine olijfolie is gezond. De extra vergine olie die wij gebruiken voor Olivious behoort tot de absolute top. Ook de smaak van de olijfolie is belangrijk geweest bij de uiteindelijke keuze.

olivious-10.jpg__PID:248f7c4a-3584-40fd-b5dd-9581368eb2d5

Op zoek naar de beste extra vierge olijfolie

Toen we op zoek gingen naar de allerbeste extra vierge olijfolie voor Olivious, hadden we één doel voor ogen: een pure, eerlijke olie met een zachte, milde smaak, perfect om te drinken. En zonder die bitterheid of een peperige nasmaak. Al snel wisten we dat we hiervoor naar Sardinië moesten, één van de vijf Blue Zones in de wereld. Hier is de beste, pure olijfolie al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de keuken en cultuur.

Waarom olijfolie uit Sardinië?

In heel Italië groeien olijfbomen die fantastische olijfolie maken. Maar Sardinië is toch echt bijzonder, om een paar goede redenen. Sardinië heeft allereerst een uniek klimaat met zachte zomers, veel zon en milde winters. De grond is ook erg vruchtbaar en rijk aan mineralen. Dit maakt het een perfecte plek voor olijfbomen om te groeien en hoogwaardige olijven te produceren.

Daarnaast maken olijven al eeuwenlang deel uit van de Sardijnse cultuur. Families hebben door al die jaren heen geleerd hoe ze olijven moeten telen, wanneer ze moeten worden geoogst en hoe ze moeten worden geperst. Die kennis wordt van generatie op generatie doorgegeven. Het resultaat? Een olie van constante en hoge kwaliteit.

Sardinië is ook een paradijs voor allerlei soorten planten. Er zijn er meer dan 700! Die grote verscheidenheid zorgt voor de speciale smaak en het heerlijke aroma van de olijfolie uit Sardinië. Dat alles maakt Sardinië de ideale plek voor onze extra vierge olijfolie.

olivious-14.jpg__PID:2d248f7c-4a35-44b0-bd35-dd9581368eb2
unnamed.png__PID:9fe89b61-5cca-42ae-8e27-334f55a7bdb6

Andrea en de Nera di Gonnos olijven

Op onze zoektocht naar deze perfecte olijfolie hebben we hulp ingeroepen van de Italiaanse faculteit voor agricultuur. We reisden af naar Gonnosfanadiga in Sardinië. Daar hebben we Andrea ontmoet, eigenaar van een olijfbomengaard van het ras Nera di Gonnos. Al snel bleek dat dit olijvenras een perfecte olie opleverde, uitermate geschikt voor Olivious!

Deze olijven, die zo goed groeien in het bijzondere klimaat van Sardinië, leveren namelijk een olie op met een uitzonderlijke smaak en textuur. De olie is zacht en fruitig, met een lichte, peperachtige noot die perfect in balans is.

Meer dan alleen een ingrediënt

Samen met Andrea en andere lokale boeren hebben we een sterke band opgebouwd. Ze zorgen voor onze extra vergine olijfolie rechtstreeks uit Sardinië. Hiermee ondersteunen we de lokale economie. Wij zorgen er altijd voor dat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun pure en eerlijke olijfolie. Elk flesje Olivious draagt het verhaal van de mensen die het mogelijk maken. Geniet dus van je olijfshotje, wetende dat je iets speciaals drinkt, gemaakt met zorg en liefde.

olivious-6.jpg__PID:965e5ca1-99c2-4379-ae28-224ccf45c3d3
Untitled design.jpg__PID:b7fe4f91-3526-4692-9bce-363062344e15

Over de Blue Zone Sardinië

In de Blue Zone Sardinië leven mensen langer en gezonder dan ergens anders op de wereld. De pure extra vierge olijfolie van het eigen eiland speelt hierbij een rol: er wordt hier aan het dagelijks voedingspatroon veel gezonde olijfolie gebruikt.

Uiteraard zijn er ook andere voorwaarden voor een langer en gezonder leven. In het geval van Sardinië heeft dit vooral te maken met natuurlijke beweging, weinig stress, en middelen om deze van je af te schudden. Ook het regelmatig drinken van rode wijn (met mate!) tijdens de maaltijd wordt genoemd. Deze unieke levensstijl draagt bij aan de hoge kwaliteit van leven die de inwoners van Sardinië ervaren.

INGREDIËNTEN

De samenstelling van onze olijfolie shot

Naast onze premium extra vergine olijfolie bevatten onze olijfshots zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die bijdragen aan een optimale gezondheid. Dankzij deze unieke samenstelling kun je elke dag eenvoudig de juiste hoeveelheid extra vergine olijfolie drinken, zonder de bitterheid en vervelende kriebel in je keel. Zo profiteer je van alle bewezen gezondheidsclaims van 20 gram olijfolie per dag, verpakt in één lekker shotje!

Extra vierge olijfolie uit Sardinië

Het hart van onze olijfshots is 100% pure extra vierge olijfolie, afkomstig van zonovergoten olijfbomen op Sardinië, Italië. Deze olijfolie staat bekend om haar uitstekende kwaliteit en rijke smaak. Puur drinken is lastig vanwege de bittere nasmaak, en daar komen onze andere ingrediënten om de hoek kijken!

Lecithine uit zonnebloempitten

De lecithine in onze olijfshots is afkomstig van zonnebloempitten. Dit natuurlijke ingrediënt helpt om stoffen te mengen die normaal gesproken moeilijk te mengen zijn. We gebruiken er maar een heel klein beetje van, ongeveer 1 gram per shot. Daarnaast maakt het Olivious romiger qua mondgevoel en smaak. En het is ook nog eens goed voor je ook!

Biologische agave siroop

We gebruiken een kleine hoeveelheid biologische agave siroop om de olijfolie een subtiele zoete touch te geven. Het komt van de agavewortel en is vooral fructose, wat je bloedsuikerspiegel amper beïnvloedt. Een shot bevat ongeveer 2 gram siroop (waarvan 1,5 gram suiker), voor die lichte, karamelzoete smaak. Zo zijn onze olijfshots niet alleen lekkerder, maar ook goed voor je bloedsuikerspiegel.

Natuurlijk aroma en water

We voegen een vleugje natuurlijk aroma toe om de al heerlijke smaak van de olijfolie nog beter te maken. Dit aroma geeft onze olijfshots een subtiele, verfijnde smaak die perfect samengaat met de rijke smaak van de olijfolie zelf. En verder voegen we puur water toe.

Proef het verschil

Dankzij deze unieke combinatie van ingrediënten smaakt onze olijfshot niet alleen heerlijk, maar is deze ook onzettend gezond. Elke slok geeft je lichaam een boost van antioxidanten, vitamines, plantaardige sterolen en polyfenolen en nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Het is niet makkelijk om de beste kwaliteit olijfolie te vinden. Laat staan om deze te drinken. Dit is geen uitdaging meer met de Olivious olijfshots!

Ontdek zelf hoe de olijfshots van Olivious je gezondheid en welzijn een boost geven. Met hun rijke smaak, romige textuur en tal van gezondheidsvoordelen, zijn ze de perfecte toevoeging aan een gezonde levensstijl.

Probeer nu ook voor 9,95
E2D9922F-2C17-416C-B80D-BF39FDA677D3.JPG__PID:ac440fd5-3571-4f85-a0c5-2cc14a280a78