is olijfolie drinkbaar

Waarom zou je olijfolie drinken? Feiten & fabels!

Olijfolie is al eeuwenlang een belangrijk ingrediënt in de keuken – en al helemaal in de Blue Zones, zoals Sardinië. Wist je dat het ook ontzettend gezond is om te drinken? We vertellen je graag wat er zo speciaal is aan het drinken van olijfolie

Fabels over het drinken van olijfolie

Laten we eerst eens kijken naar enkele fabels die rondgaan over het drinken van olijfolie. Zijn deze fabels eigenlijk wel waar?

1. Olijfolie drinken veroorzaakt diarree

Fout! Er wordt weleens gezegd dat olijfolie voor diarree zorgt, maar dat is niet waar. Het kan wel helpen bij je spijsvertering en een gezonde stoelgang, maar het zal je niet plotseling naar het toilet laten rennen. Zie het als een vriendelijke duw in de rug voor je spijsvertering. 

2. Olijfolie drinken maakt je dik

Onjuist! Olijfolie bevat uiteraard calorieën, net als alle andere voedingsmiddelen. Maar het is een gezonde vetstof die je juist helpt om gewicht te verliezen. Olijfolie drinken helpt bij het stimuleren van de vetverbranding. Ook geven de gezonde vetten je eerder een verzadigd gevoel – en dat komt goed van pas als je minder wilt snacken.

3. Alle olijfolie is hetzelfde

Fout! Niet alle olijfolie is hetzelfde – en zelfs binnen dezelfde categorie. Extra vierge olijfolie is het gezondst en wordt gemaakt van de eerste koude persing van de olijven, zonder toevoegingen of chemische behandelingen. Andere soorten, zoals geraffineerde olijfolie en olijfolie voor bakken en braden, smaken anders en hebben andere toepassingen. 

De extra vierge olijfolie van Olivious is van de hoogste kwaliteit. Deze olijfolie komt van het ras Nera di Gonnos op het zonnige Sardinië, met een uitzonderlijke smaak en textuur. Hier worden de olijven met zorg geoogst en binnen 24 uur geperst. Dit maakt de olijfolie van topkwaliteit, boordevol smaak en gezondheidsvoordelen.

4. Olijfolie is alleen voor salades

Onjuist! Olijfolie is een echte keukenhulp die je op veel manieren kan gebruiken. Naast salades is het perfect om mee te bakken, braden, stomen en marineren. Het helpt je gerechten lekkerder te maken en voegt gezonde voordelen toe.

Is extra vierge olijfolie wel drinkbaar?

Zo zie je maar weer, olijfolie drinken is zo slecht nog niet. Sterker nog: het is echt een superfood voor je lichaam! Maar er is wel een probleem: pure extra vierge olijfolie (EVOO) is eigenlijk moeilijk te drinken vanwege de bitterheid en de hoge concentratie polyfenolen, die een vervelende kriebel in je keel kunnen veroorzaken (waarvan je moet hoesten). Gelukkig hoef je je hier geen zorgen over te maken als je kiest voor hoogwaardige extra vierge olijfolie in de vorm van een smakelijke olijfshot

Aan olijfolie drinken zitten ontzettend veel voordelen

Uit onderzoek blijkt dat het drinken van een dagelijkse dosis olijfolie van 20 gram je maximaal laat profiteren van alle gezondheidsvoordelen. Hier vind je een aantal van deze geweldige voordelen op een rijtje.

1. Ontstekingsremmer voor een gezond lichaam

In Olivious extra vierge olijfolie vind je Oleocanthal: een krachtige polyfenol (antioxidant) met ontstekingsremmende eigenschappen. Deze zijn zelfs vergelijkbaar met ibuprofen! Zo helpt olijfolie op een natuurlijke manier om pijn te verlichten en om gewrichtsaandoeningen te bestrijden.

2. Verbeter je darmgezondheid en verlicht een opgeblazen gevoel

Het vervelende gevoel van een opgeblazen buik kan echt je dag verpesten. Extra vierge olijfolie helpt om dit gevoel te verlichten. Het helpt daarnaast bij een onregelmatige stoelgang en bij de behandeling van darmaandoeningen.

3. Houd je huid jong en soepel

Wil je dat je huid er jong en stralend uitziet? Olijfolie hydrateert je huid van binnenuit! Het helpt zelfs om rimpels te voorkomen en huidbeschadiging te herstellen. Het zit boordevol squaleen en vitamine E, die je huid glad maken, irritatie verminderen en je huid een mooie glans geven.

4. Eenvoudige oplossing voor een kater

Als je last hebt van een kater na een avondje stappen, dan helpt olijfolie om je beter te voelen door de alcohol langzamer te laten absorberen. Olijfolie vult je maag en daardoor wordt de alcohol langzamer opgenomen in je systeem.

4. Vermindert het risico op hart- en vaatziekten

Olijfolie zit boordevol antioxidanten die je cellen beschermen tegen schade door vrije radicalen.  Zo verminder je het risico op hart- en vaatziekten. Olijfolie helpt ook je cholesterol onder controle te houden, wat super goed is voor je hart!

Dus, met een beetje olijfolie in je leven, geef je jezelf een flinke boost voor je gezondheid.

Olijfolie drinken kan heerlijk én makkelijk zijn 

Nu je weet hoe enorm gezond het is om olijfolie te drinken en hoe belangrijk de kwaliteit van de olie is, vraag je je misschien af: "Hoe vind ik de beste olijfolie?" of "Is olijfolie wel drinkbaar?"

Die zoektocht naar de beste kwaliteit, zonder die bittere nasmaak, kan behoorlijk overweldigend zijn. 

De olijfshots van Olivious leveren al het goede van olijfolie zonder gedoe én zijn ook nog eens lekker om te drinken dankzij een unieke formule. Perfect voor een snelle gezondheidsboost, waar je ook bent. 

Onze olijfshots laten je maximaal profiteren van de gezondheidsvoordelen: ze zijn precies afgemeten op 20 gram per dag, voor een gezondere jij! En als kers op de taart komt onze olijfolie rechtstreeks uit het zonnige Sardinië, dus je krijgt ook nog eens de allerbeste kwaliteit. Bestel nu en geef je gezondheid een boost.
Terug naar blog