De olijfshot

Iedereen zou moeten profiteren van het gezondste
vet ter wereld.

Bewezen gezondheidsvoordelen

De olijfshot

Omdat er zoveel onderzochte en bewezen gezondheidsvoordelen zijn voor het dagelijks consumeren van extra vergine olijfolie hebben wij de Olivious olijfshot ontwikkeld. Voor iedereen die wil profiteren van al deze voordelen maar niet weet wat je nu moet kopen of het moeilijk vindt om regelmatig (het liefst elke dag) voldoende extra vergine olijfolie in het dagelijkse dieet op te nemen.

IMG_0232-1-scaled.jpeg__PID:f4ccb308-20a4-4bff-b25c-5d5ce087eaf7

Bij de supermarkt vind je het niet

Voor veel mensen is het best lastig om deze maagdelijke olie van goede kwaliteit aan te schaffen. Deze wordt gemaakt van de eerste koude persing van de olijven, zonder enige vorm van chemische behandeling en toevoegingen. Om alle gezonde stoffen te behouden worden de geplukte olijven binnen 24 uur geperst tot extra vergine olijfolie gedurende het hele oogstseizoen.

IMG_0189-1-scaled.jpeg__PID:1767c4d4-f48a-4c9f-a52b-dcfb1da95d82

Arbeidsintensief

Omdat dit een zeer arbeidsintensief proces is dat ook nog eens wordt beïnvloed door factoren van buitenaf (regen, wind, droogte, temperatuur) is de echte olijfolie die dus supergezond voor je is, (zie ook de Gezondheidsvoordelen pagina) niet goedkoop. Vooropgesteld dat je deze kwalitatieve olie al kunt vinden bij jou in de buurt. Doorgaans is de olie te voordelig geprijsd, oud of is deze niet puur en van de eerste persing (dus geraffineerd of een blend van verschillende soorten en kwaliteiten). Ook is de herkomst niet altijd duidelijk.

Castel-Sardo-foto.jpg__PID:0339d9b9-b771-400b-8552-0b45e0da6b68

Maximaal profiteren

Tja…dan heeft het niet zoveel zin om die olie te nuttigen, zeker met het doel om te profiteren van alle gezondheidsvoordelen! Goed om te weten is dat er officiële gezondheidsclaims zijn die zeggen dat je dagelijks minimaal 20 gram moet binnenkrijgen om maximaal te profiteren van alle voordelen. Onze shot voldoet daaraan. En is altijd gemaakt van verse olijfolie rechtstreeks uit Sardinië.

Gepatenteerde formule

Een goede pure en kwalitatieve olijfolie kenmerkt zich door een bittere ‘afdronk’ of smaak. Dit komt door de aanwezigheid van de o zo gezonde antioxidanten, ook wel polyfenolen genoemd. Dit maakt eigenlijk de echte extra vergine olijfolie niet drinkbaar. En dáár zit het geheim van de smid: wij hebben dat voor elkaar gekregen! In een gemakkelijk te nemen shotje. Als eerste en enige ter wereld! Gepatenteerd in Europa en nog patent pending in de VS.