Hoe olijfolie helpt bij een opgeblazen buik

Hoe olijfolie helpt bij een opgeblazen buik

Heb je last van een opgeblazen buik of gevoel? Dan ben je niet de enige: dit probleem komt veel voor. Het is niet alleen pijnlijk, maar kan je ook behoorlijk ongemakkelijk laten voelen. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke remedies die helpen tegen een opgeblazen buik – en olijfolie is daar één van! Neem het bijvoorbeeld dagelijks in een lekkere én handige olijfshot.

Olijfolie verbetert je spijsvertering

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, laat olijfolie je echt niet direct naar het toilet rennen. In de juiste hoeveelheden helpt het juist om je spijsvertering te verbeteren en soepel te maken. Olijfolie maakt het makkelijker om vetten te verteren en voorkomt een opgeblazen gevoel. Zo kan een scheutje olijfolie precies zijn wat je nodig hebt om je beter te voelen! 

Olijfolie verbetert je darmgezondheid

Olijfolie verbetert ook de gezondheid van je darmen. De gezonde vetten in olijfolie voeden de goede bacteriën in je darmen. Deze bacteriën zijn belangrijk voor een gezonde werking van je darmen. Door deze bacteriën te ondersteunen, verbeter je dus je darmgezondheid en heb je minder last van een opgeblazen buik. 

Olijfolie is een natuurlijke ontstekingsremmer

Wist je dat olijfolie ontstekingsremmende eigenschappen heeft, vergelijkbaar met die van ibuprofen? Dankzij de krachtige antioxidanten als oleocanthal werkt het als natuurlijke ontstekingsremmer. Zo helpen ze om ontstekingen in je darmen te verminderen. Ontstekingen in je darmwand kunnen je namelijk ook een opgeblazen buik geven. 

Olijfolie vermindert constipatie

Een opgeblazen buik kan ook komen door constipatie. Dit wordt ook wel obstipatie of verstopping genoemd. Olijfolie geeft je spijsvertering een vriendelijk duwtje in de rug: het stimuleert op een natuurlijke manier de darmbeweging. Zo loopt je spijsvertering soepeler en voorkom je verstopping. Het gevolg? Minder last van een opgeblazen gevoel. 

Kies voor kwaliteit: extra vierge olijfolie is de sleutel!

Olijfolie is niet zomaar olijfolie. Wist je dat de kwaliteit van olijfolie enorm kan verschillen? Om optimaal te profiteren van de voordelen voor je spijsvertering, is het belangrijk om te kiezen voor extra vierge olijfolie. Deze olijfolie is minimaal bewerkt en bevat de meeste gezonde stoffen. Maar let op: niet elke extra vierge olijfolie is hetzelfde! 

De olijfolie van Olivious komt uit de Blue Zone Sardinië. Hier leven mensen langer en gezonder dan waar dan ook ter wereld. En laat olijfolie nu een groot onderdeel van hun dieet zijn! Deze olijven van het ras Nera di Gonnos worden met veel zorg en volgens traditionele methoden geperst. Het resultaat is een topkwaliteit extra vierge olijfolie, boordevol antioxidanten en andere gezonde voedingsstoffen. 

Hoe gebruik je olijfolie tegen een opgeblazen buik?

Naast de eerder genoemde voordelen zitten er nog veel meer bewezen gezondheidsvoordelen aan olijfolie. Maar hoe gebruik je het nu precies? Want pure olijfolie is nou niet altijd even lekker. Gelukkig hebben wij hier bij Olivious een oplossing voor: lekkere én handige olijfshots. Hieronder vind je ook een paar manieren om olijfolie binnen te krijgen. 

Olijfolie drinken

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om olijfolie te drinken. Start je ochtend met een gouden boost en neem een eetlepel olijfolie. Dit stimuleert de galproductie, wat belangrijk is voor de vetvertering. Zo start je je dag met een gesmeerde spijsverteringsmotor en ervaar je minder een opgeblazen gevoel na het ontbijt. Of neem wat pure olijfolie door de dag heen. 

Olijfolie in salades en dressings

Met olijfolie maak je je salades extra smaakvol en gezond! Het beste kies je voor extra vierge olijfolie als basis voor je dressing of besprenkel het direct over je salade. Zo krijg je niet alleen een lekkere mediterrane twist, maar verbeter je ook je spijsvertering dankzij de gezonde vetten. Geniet van een lichte en verfrissende maaltijd zonder last van een opgeblazen buik. 

Olijfolie voor het bakken

Gebruik je meestal boter om in te bakken? Kies er dan voor om over te stappen op olijfolie. Olijfolie is perfect om mee te bakken en kun je met gemak verhitten tot 180°C. Het geeft je gerechten een unieke smaak en aroma, terwijl het tegelijkertijd gezonder is dan veel andere bakoliën. Ervaar zelf het verschil in smaak en verteerbaarheid!

Olijfshots van olivious tegen een opgeblazen buik

Met de olijfshots van Olivious heb je een supergezonde remedie tegen een opgeblazen buik. De unieke gepatenteerde formule bestaat uit extra vierge olijfolie uit Sardinië, water, lecithine uit zonnebloempitten, biologische agave siroop en een natuurlijk aroma. Op deze manier is olijfolie lekker om te drinken – zonder gedoe! 

Met de olijfshots van Olivious investeer je in je welzijn en geniet je van een comfortabelere maag na het eten. Vergeet natuurlijk ook niet om andere aspecten van je dieet mee te nemen voor een gezonde spijsvertering. Maak nu ook kennis met de olijfshots voor €9,95! 

Terug naar blog