Natuurlijk je cholesterol verlagen

Natuurlijk je cholesterol verlagen: 8 tips!

Wil je je cholesterol verlagen op een natuurlijke wijze? Dat kan! Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Zo kun je ontzettend veel profijt halen uit voeding of het volgen van een speciaal dieet. Dankzij bewuste keuzes in wat je eet en drinkt, maak je al een groot verschil! 

We vertellen je hoe je natuurlijk je cholesterol verlaagt – en je ontdekt een speciaal supplement dat helpt om je cholesterol op een gezond niveau te houden.

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een vetstof die je van nature aanmaakt in de lever. Maar ook via voeding neemt je lichaam dit op. Cholesterol is niet per definitie slecht: het heeft namelijk belangrijke functies, zoals de opbouw van celmembranen en de aanmaak van hormonen. Het probleem zit hem in te veel cholesterol. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. 

Goede en slechte cholesterol  

Wist je dat er twee soorten cholesterol zijn: goede en slechte cholesterol? LDL (low-density lipoprotein) wordt vaak het 'slechte' cholesterol genoemd, omdat het kan bijdragen aan verstopte slagaders. HDL (high-density lipoprotein) staat bekend als het 'goede' cholesterol, omdat het helpt om LDL weer uit je bloed te verwijderen.

Waarom je cholesterol verlagen?

Een hoog cholesterol is geen ziekte en geeft geen klachten. Wel kan het je bloedvaten nauwer maken, wat het moeilijker maakt voor je bloed om door te stromen. Hierdoor moet je hart harder werken – en heb je een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Het is daarom belangrijk dat je cholesterol op een gezond niveau blijft. 

7 natuurlijke manieren om je cholesterol te verlagen

Gelukkig kun je zelf veel doen om je cholesterol te verlagen – en dat op een natuurlijke manier! Zo doe je iets goeds voor je gezondheid én verklein je de kans op vervelende aandoeningen.

1. Eet gezonde vetten en vezels

Door simpelweg de juiste keuzes te maken in je voeding, verlaag je automatisch al je cholesterol. Het is vooral belangrijk dat je gezonde vetten binnenkrijgt. Denk hierbij aan noten en vette vis. Daarbij is het ook belangrijk dat je vezelrijk eet met bijvoorbeeld havermout, fruit en groenten. 

Olijfolie!

Extra vierge olijfolie is ontzettend gezond – en wist je dat het bewezen helpt bij cholesterol? Wetenschappers hebben ontdekt dat olijfolie helpt om het LDL (slechte) cholesterol te verlagen. Dit vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Ook blijkt uit onderzoek dat mensen die regelmatig olijfolie gebruiken, vaak minder cholesterol remmende medicijnen nodig hebben.

Heb je moeite om genoeg of kwalitatieve olijfolie binnen te krijgen? Overweeg dan de heerlijke olijfshots van Olivious

2. Zorg voor beweging

Met genoeg beweging help je je lichaam om het goede HDL-cholesterol te verhogen en het slechte LDL-cholesterol te verlagen. Minimaal 30 minuten per dag maakt al een groot verschil! En wees hierin consistent: elke dag 30 minuten bewegen is beter dan één keer per week langer bewegen. Pak dus vooral vaker de fiets, ga lekker wandelen of baantjes trekken in het zwembad.

3. Afvallen

Heb je overgewicht? Dan helpt het verliezen van die extra kilo’s om je cholesterolgehalte te verlagen. Overgewicht verhoogt namelijk de hoeveelheid LDL-cholesterol in je bloed. Zelfs al een paar kilo afvallen maakt een groot verschil. Zo is je lichaam beter in staat om je cholesterol te reguleren. Met een gezond gewicht verlaag je ook het risico op hart- en vaatziekten, omdat je bloedvaten minder snel vernauwen.

4. Stress verminderen

Ook voor stress geldt dat het niet meteen ongezond is. Het probleem zit hem in chronische stress: en dit kan je cholesterol verhogen. Toch kun je dankzij de juiste activiteiten zelf je cholesterol verlagen. Maak bijvoorbeeld meditatie een onderdeel van je dagelijkse routine, probeer yoga uit of maak een wandeling in de natuur om je stressniveaus te verlagen. 

5. Drink groene thee

Houd je van thee drinken? Goed nieuws! Met een hoog cholesterol heb je extra reden om groene thee te drinken. De vele antioxidanten in groene thee helpen je namelijk om je cholesterolgehalte te verlagen. Een paar kopjes per dag drinken is al voldoende om van de voordelen te profiteren. 

6. Voldoende slapen 

Voldoende slaap werkt als een medicijn voor je lichaam op allerlei gebieden. Genoeg slaap helpt niet alleen om je cholesterolgehalte in balans te houden, maar het versterkt ook je afweersysteem en verbetert je stemming. Als je elke nacht 7-9 uur slaapt, geef je je lichaam de tijd om te herstellen en gezond te blijven.

7. Stoppen met roken

Roken is niet alleen schadelijk voor je longen, maar heeft ook een negatieve invloed op je cholesterolgehalte. Roken verhoogt je LDL-cholesterol en verlaagt je HDL-cholesterol. Stoppen met roken is dan ook één van de beste dingen die je kunt doen om je cholesterol te verlagen en je algehele gezondheid te verbeteren. Het is niet altijd makkelijk, maar zeker mogelijk met de juiste hulp en technieken.

Je cholesterol verlagen met de olijfshots van Olivious

Zoek je een bewezen en makkelijke manier om je cholesterol te verlagen? De olijfshots van Olivious zijn speciaal gemaakt om elke dag je dagelijkse dosis gezonde vetten binnen te krijgen. Het is bewezen dat olijfolie helpt om je cholesterol te verlagen – samen met allerlei andere gezondheidsvoordelen! Nu is olijfolie drinken niet altijd even prettig door de bittere nasmaak. En welke olijfolie kies je nu? 

De olijfshots van Olivious  zijn gemaakt van de beste kwaliteit extra vierge olijfolie uit Sardinië – deze vind je niet terug in de supermarkt. Ook zijn ze dankzij de unieke formule lekker om te drinken. Zo voel je je goed én verlaag je je cholesterol! 

Terug naar blog